Foto,s
Op deze foto is een driekleur  met jongen te zien. Opvallend is het verschil in kleur, de middelste heeft een fraaie oorkleur maar de vlinder is te geel. (kan meer zwart tonen)Het rechtse jong is zowel op de kop als in de vlinder aan de donkere kant.(kan meer geel tonen)
Het linkse dier toont zowel op de oren als in de vlinder de juiste kleurverdeling.
Deze driekleur-zwarte voedster (afkomstig van een Duitse fokker) toont een fraaie bouw en type. Let op de fraaie zuivere zwarte en roodgele kleur,alsmede  de perfecte ooraanzet. De “lijn” in de ketting kan beter en de zijde tekening wat beter geplaatst en losser. In Nederland zien we de stippen liever wat kleiner van formaat.(de zogenaamde “erwtentekening”) Om een Nederlandse stam te verbeteren in type bouw en kleurzuiverheid is dit een prachtig dier.

Zij en vooraanzicht van een driekleur-zwarte. De fraaie kleurverdeling op vlinder en oren is bij dit dier duidelijk te zien.
Als de jongen ongeveer 3 weken oud zijn gaan ze op verkenning uit .De tekening is nu goed zichtbaar. Als de jongen geboren zijn in een nestkast is het raadzaam om deze  3 weken na de geboorte weg te halen omdat anders de jongen schuw beginnen te worden.
Papillon Bruin: Bij het dier op de linkerfoto kan de ketting in de nek wat beter aansluiten en zijdetekening wat beter geplaatst,verder van type en bouw een fraai dier.Het dier op de rechterfoto laat een fraaie ketting en zijdetekening zien, de ketting begint in in de nek ,bestaat uit twee rijen en verloopt schuin naar beneden tot in de heupstreek.In z,n geheel een fraai dier.
De erkende kleuren bij de Papillon
Konijngrijs
Papillon Konijngrijs: bij dit dier kan de zijdetekening aan zowel de rechter als linkerzijde wat beter geplaatst, de gehele koptekening is fraai ,waarbij de mooie ronde oogringen een pluspunt zijn. Op de middelste foto is duidelijk de fraaie konijngrijse kleur te zien.
Blauwgrijs
Papillon Blauwgrijs: Een mooie kleurslag die we helaas niet zoveel meer zien op een tentoonstelling. De zijdetekening van dit dier kan aan beide zijden wat beter geplaatst. Op de linker foto is de fraai gevormde vlinder goed te zien. De kleur van dit dier is fraai.
Zwart
Papillon Zwart: Een populaire kleurslag. De koptekening van het dier op de linkerfoto mag uitmuntend genoemd worden,hier valt niets meer aan te verbeteren,dit dier toont eveneens een fraaie ketting en zijdetekening. De elleboogvlek moet niet groter. De doorn van het dier op de middelste foto is wat spits en de ketting in de nek sluit niet aan.
Bruin
Blauw
Papillon Blauw: Bij het dier op de linker en rechterfoto kan de zijdetekening wat beter geplaatst, de ketting moet niet drukker. Bij het dier op de middelste foto is de fraaie blauwe kleur goed te zien.
Madagascar
Papillon Madagascar: Het dier op de linkerfoto toont een fraaie koptekening en zeer goede ketting en zijdetekening, de elleboogvlek moet niet groter. Het dier op de rechter foto toont een fraaie koptekening en ketting. De zijdetekening kan nog even beter geplaatst. De kleur van het dier op de middelste foto kan nog wat lichter, om dit te verbeteren wordt vaak de isabelkleur ingekruist.
Isabella
Papillon Isabella :De ketting van het dier op de linkerfoto kan beter geplaatst. Let op de fraaie ooraanzet. Bij het dier op de rechterfoto kan zowel de ketting als de zijdetekening nog wat beter geplaatst.
Driekleur-zwart
Papillon Driekleur-zwart: Deze papillon toont zowel op de linker als rechterzijde een fraaie ketting en zijdetekening. Extra moeilijkheidsfactor bij driekleur-zwart is de kleurverdeling ,zowel de kleur zwart als rood-geel dient op alle tekeningbeelden zoveel mogelijk gelijk verdeeld voor te komen.
Driekleur-blauw
Papillon Driekleur-blauw: De ketting  van het dier op de linker en rechterfoto kan wat beter geplaatst.Het dier heeft een fraaie ooraanzet  en kleurverdeling op kop en oren. Extra moeilijkheidsfactor bij driekleur-blauw is de kleurverdeling ,zowel de kleur blauw als rood-geel dient op alle tekeningbeelden zoveel mogelijk gelijk verdeeld voor te komen.