Positie 5: Lichaamstekening
Aalstreep:De aalstreep begint direct achter de oren in de nek en loopt zonder onderbreking als een strak begrensde streep over de rug tot aan de staartbasis. Hoe gelijkmatiger en strakker de streep hoe beter. De ideale breedte van de aalstreep is ongeveer 1,5 cm. De bovenzijde van de staart heeft dezelfde kleur als de aalstreep en vormt zodoende de voortzetting daarvan tot aan het uiteinde van de staart.
Op deze foto is een madagascarkleurige papillon te zien, het dier toont een fraaie kop met mooie ronde oogringen en een strakke ooraanzet.
De nek van het dier is fraai gekleurd en de kleur loopt goed door tot in het uiteinde van de staart, die fraai van kleur is.
De breedte van de aalstreep is goed ,hij kan alleen wat strakker begrensd.
Ketting:De ketting moet op beide zijden voorkomen en zoveel mogelijk op beide zijden hetzelfde tekeningbeeld laten zien. Ze verloopt vanuit de nek iets schuin naar beneden tot in de heupstreek,waar ze aansluiting vindt aan de zijdetekening. De kettingtekening bestaat uit goed uitkomende ronde vlekjes met een doorsnede van ongeveer 6-7 mm. Als ideaal geldt een ketting,welke als één punt begint en verder uit twee rijen bestaat welke zich geleidelijk naar beneden verbreden.
Zijdetekening:De vlekken van de zijdetekening zijn op beide zijden van het lichaam regelmatig verdeeld. Ze vormen de voortzetting van de ketting en zijn goed verdeeld over de schenkels. Ze mogen niet te dicht bij de aalstreep staan, zodat er tussen aalstreep en zijdetekening een behoorlijk wit kleurveld over blijft. Ze mogen vooral niet te groot zijn, te dicht bij elkaar staan of samenhangend zijn.
Bij dit dier kan de ketting veel beter geplaatst, ideaal is een ketting die uit 2 rijen bestaat. Bij dit dier loopt de ketting te breed uit ,de zogenaamde “lijn” in de ketting ontbreekt. De zijdetekening van dit dier is te omschrijven als zeer goed.
Deze zwarte papillon  laat een ideale ketting zien,beginnend in de nek en schuin naar beneden in de heupstreek ,waar hij aansluiting vindt met de zijdetekening