Positie 6:Kleur
De kleur is wit, waarop het hierboven omschreven tekeningbeeld duidelijk uitkomt. Het gekleurde tekeningbeeld is vrij van witte haren en schimmel. De papillon is erkend in de volgende kleuren: ijzergrauw,konijngrijs,blauwgrijs,zwart,bruin,blauw,madagascar,isabella, driekleur-zwart , driekleur-blauw en driekleur-bruin. Bij de kleur ijzergrauw mag de bovenzijde van de staart gemĂȘleerd zwart,respectievelijk grauw gesprenkeld zijn.
Bij driekleur-zwart moet het tekeningbeeld in de kleuren zwart en roodgeel voorkomen,het dier toont dus drie kleuren nl: wit,zwart en roodgeel.Alle tekeningbeelden moeten de beide kleuren zwart en roodgeel helder laten uitkomen. Van de wangstippen mag de ene roodgeel en de andere zwart zijn.Tweekleurige wangstippen gelden echter als ideaal. De ketting en zijdetekening mag gezien het streven naar de zogenaamde open tekening uit zwarte en roodgele vlekjes bestaan die regelmatig verdeeld zijn. De vlekjes hebben ongeveer de grootte van een groene erwt (zg. erwtentekening) Voor driekleur-blauw geldt eveneens bovenstaande beschrijving maar dan moeten de kleuren intensief blauw en geel zijn.
De oogkleur is in overeenstemming met de kleur van de tekeningbeelden. Bij driekleur-zwart is de oogkleur donkerbruin en bij driekleur-blauw is de oogkleur blauw De kleur van de snorharen is gelijk aan de kleur van het tekeningbeeld waarop ze staan. De nagels zijn kleurloos.