Zware fouten
Grote afwijking in type. Grote afwijking in bouw. Witte vlek in vlinder. Ontbreken van doorn. Vastzitten van een of beide oogringen aan de vlinder of aan de oorkleur. Ontbreken van één of beide wangstippen. Vastzitten van één of beide wangstippen aan de oogringen. Te veel overtollige vlekken op de kop (vliegentekening). Vlek of vlekjes in de halsstreek of kin,die buiten de vlindervleugels vallen. Oplopend wit of losstaande witte vlekjes op de oren,hoger dan 2 cm van de oorbasis. Onderbroken aalstreep. Één of meer te grote uitlopers ,langer dan 2 cm,aan de aalstreep. Te weinig ketting,indien deze door minder dan 5 punten,op één of elke zijde wordt gevormd. Te sterk vastzittende of grove ketting. Minder dan 5 zijdevlekken op één of op elke zijde.(achterbeenvlek(ken)tellen niet mee). Zijdetekening niet te verwarren met ketting. Te grove zijdetekening. Te samenhangende zijdetekening. Één of meer vlekjes op de voorvoeten,benen of op de borst welke in het voorfront zichtbaar zijn. Vlek of vlekken op het ellebooggewricht gezamenlijk groter dan een middellijn van 2,5 cm. Gekleurde nagel(s) aan de voorbenen. Foutieve oogkleur. Foutieve kleur snorharen. Te veel witte haren in de tekeningbeelden.
Het ontbreken van één van de kleuren in de tekeningsbeelden bij driekleur-zwart en driekleur-blauw(uitgezonderd wangstippen).
Zie verder voor zware fouten de zware fouten welke voor alle rassen gelden ,deze vindt U in de STANDAARD van de in Nederland erkende konijnenrassen